Introductie Dennis Karpes

Graag introduceert de Lustrum commissie jullie aan de volgende spreker op het Lustrum evenement, Dennis Karpes.

Dennis (1976) heeft zich als serie- en sociaalondernemer ruimschoots bewezen. Hij vindt zich zelf een ‘rebel met visie en missie’, waarbij zijn buikgevoel zijn kompas. Hij is wars van conventie en gebaande paden. In vele landen hebben miljoenen mensen geprofiteerd van de positieve effecten van de ventures van Dennis. Kuyichi is het eerste duurzame spijkerbroekenmerk ter wereld, waarmee Dennis en compagnons de conventionele modebranche te lijf ging. Vervolgens, ontwikkelde Dennis Dance4Life tot een krachtige internationale organisatie en jeugdbeweging in meer dan 30 landen.

 

Met zijn meest recente projecten zijn Justdiggit en Raindance Project beoogd Dennis en teamgenoten niets minder dan Afrika weer groen maken. Dit reusachtige doel dient enerzijds de lokale bevolking doordat ze daarmee weer een menswaardig, volwaardig en zelfstandig leven kunnen opbouwen en anderzijds is Dennis vastberaden daarmee een significante bijdrage te leveren aan het beperken van de opwarming van de aarde. Het Raindance Project heeft daarbinnen de functie promotie en communicatie naar de lokale bevolkingen in de regio’s waar Justdiggit actief is. De kracht van Justdiggit zit hem in de eenvoudige oplossingen voor de strijd tegen droogte en verwoestijning enerzijds en het actief betrekken en inspireren van de lokale gemeenschappen. Zie dit filmpje ter illustratie;  https://vimeo.com/720206397


Als kind voelde Dennis zich vaak niet op zijn plek. Hij was veel bezig met hoe de wereld er anders en vooral beter uit zou moeten zien. Als volwassene droomde hij ‘big’ en deelde zijn dromen en verhalen waarmee hij anderen inspireerde, tot zijn eigen verrassing. Zijn verhalen en visies spoorde mensen in zijn omgeving aan iets te gaan doen met de ideeën van Dennis niet met als oogmerk geld te verdienen maar de wereld mooier, leefbaarder en liever te maken. Daarmee werden voor Dennis de woorden van John Lennon realiteit: “A dream you dream alone, is only a dream. A dream you dream together will become reality” ….

Momenteel werkt Dennis aan nieuwe projecten. De eerste is Wonderful World, hetgeen een platform waarin magische en miraculeuze verhalen worden gedeeld ter inspiratie en om ervaringen uit te wisselen.

Het tweede project, zou zomaar zijn Magnum Opus kunnen worden, aldus Dennis en heeft hij Imaginal Cells gedoopt. Met Imaginal Cells will Dennis mensen in Generatie-Z motiveren, stimuleren inspireren zichzelf te leren kennen, hun dromen voor de wereld kenbaar te maken en ze helpen de wereld te verbeteren door hun dromen een realiteit te maken. De gedachte achter Imaginal Cels is dat als mensen zich realiseren dat ze veel groter/grootser, mooier en krachtiger zijn dan ze denken dat ze zijn, gaan ze zich daarnaar gedragen en dingen doen die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden. Het is Dennis’ ambitie met Imaginal Cells een explosiefgroeiende wereldwijde jeugdbeweging te creëren van veranderaars en toekomstmakers die de wereld pas echt ten goede gaan veranderen.


Dennis is alumnus van Forum of Young Global Leaders en Senior Fellow van Ashoka, het wereldwijd network van sociaal ondernemers en veranderaars. Dennis is ridder in de orde van Oranje-Nassau.

 

Meld je nu aan via de event pagina van het Lustrum!!

https://www.bekader.nl/events/lustrum-congress

Comments

Log in to read and post comments