Introductie Aard Groen

Graag introduceert de Lustrum commissie jullie aan de eerste spreker op het Lustrum evenement, Aard Groen. 

Aard (1964) studeerde tussen 1982 en 1988 bestuurskunde aan Universiteit Twente en specialiseerde zich in wetenschappelijke methoden en technieken. Hij is aan Rijksuniversiteit Groningen gepromoveerd op gebied van milieu-innovatie door MKB-ondernemingen in 1993. Datzelfde jaar ging hij aan de slag bij Milieu-dienstverlener Fugro als consultant. In 2001 keerde Aard terug naar Universiteit Twente om aan de faculteit Bedrijfskunde een loopbaan te beginnen die bijna 20 jaar zou duren en waarin hij als professor actief was in onderzoek en onderwijs van innovatie & ondernemerschap. Hij was mede-oprichter en jarenlang bestuurder van de afdeling ondernemerschap NIKOS van de UT. NIKOS staat voor Netherlands Institute for Knowledge Intensive Entrepreneurship. De focus in zijn onderzoek binnen innovatie & ondernemerschap was gericht op: high tech ondernemerschap, corporate ondernemerschap & innovatie, sociaal ondernemerschap en ondersteunende methoden en technieken.

Sinds 2020 is Aard werkzaam aan Rijksuniversiteit Groningen (RuG) als professor ondernemerschap en valorisatie, is hij decaan van de afdeling ondernemerschap en daarbinnen leidt hij de ontwikkeling van RuG tot ondernemende universiteit met als middelpunt het ‘University of Groningen Center of Entrepreneurship’ (UGCE). NIKOS van Universiteit Twente werkt intensief samen met UGCE.

Aard is met zijn onderzoek en onderwijs actief in verscheidene faculteiten van RuG waarbij de inzet van ‘Living Labs’ veel wordt toegepast, zoals Venturelab dat zowel op Universiteit Twente als Rug actief is.

 

Meld je nu aan via de event pagina van het Lustrum!!

https://www.bekader.nl/events/lustrum-congress

Comments

Log in to read and post comments