Introductie Sjaak Vink

Graag introduceert de Lustrum commissie jullie aan de volgende spreker op het Lustrum evenement, Sjaak Vink.

Sjaak Vink (1964), oprichter van Everyone.org, is een seriële ondernemer die, na ruim 10 jaar ondernemen in de wereld van reclame en fashion, glitter en glamour, sinds 15 jaar de focus heeft op betekenisvol ondernemen, met als doel sociale impact. Geboren en woonachtig in Nederland, streeft hij, als ‘wereldburger’, de afgelopen 10 jaar naar het stimuleren van innovatie in de gezondheidszorg en het versterken van de positie van patiënten en artsen over de hele wereld. Hij is ervan overtuigd dat de kracht van vernieuwend ondernemerschap, big data en AI de wereldwijde gezondheidszorg radicaal zal veranderen – ten gunste van iedereen.

In 2013 was hij een van de oprichters en CEO van myTomorrows.com, een sociale onderneming die patiënten ondersteunt die op zoek zijn naar de beste innovaties binnen klinische studieprogramma's. Hij is bestuurslid van de in Washington gevestigde patiënten belangengroep Abigail Alliance en van onderzoekinstituut Cures Within Reach in het Amerikaanse Chicago. Recent accepteerde Sjaak een bestuursfunctie bij het in Nederland gevestigde Brain Research Center, wat onderzoek doet naar o.a. Alzheimer.

Sjaak initieerde in 2011 het Global Manifesto for Enterpreneurial Social Impact Change - een verklaring ondertekend door 600 succesvolle ondernemers uit verschillende sectoren van over de hele wereld, onder toeziend oog van Nobelprijswinnaars Kofi Anan en Muhammad Yunus, waarin ze beloofden hun bedrijf te veranderen in Social Impact Businesses. Als ambassadeur van de Inspiring Rare Birds pleit Sjaak voor vrouwelijk ondernemerschap in Afrika en Azië.

Sjaak heeft een passie voor ondernemers die een missie hebben om waarde te creëren voor de samenleving terwijl zij tegelijkertijd gezonde winsten creëren. Ondernemers die investeren in wereldwijde uitdagingen, die doorbraken stimuleren en die het spel binnen industrieën veranderen voor een betere wereld.

 

Meld je nu aan via de event pagina van het Lustrum!!

https://www.bekader.nl/events/lustrum-congress

Comments

Log in to read and post comments