Introductie Dolf Jansen

Graag introduceert de Lustrum commissie jullie aan de host voor het Lustrum evenement, cababertier Dolf Jansen.

Dolf Jansen (25 juni 1963) is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij startte zijn cabaretcarrière met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes wanneer hij aan het Leids Cabaret Festival meedoet. Daarna volgen vele uitverkochte cabaretprogramma’s voor het duo Lebbis en Jansen, waaronder ook oudejaar programma’s. Vanaf 2006 tourt Dolf met zijn theaterprogramma’s langs de Nederlandse theaters en is hij een graag geziene gast bij de dagelijkse actualiteitenprogramma’s. Al sinds jaar en dag, is Dolf co-presentator van radioprogramma Spijkers met Koppen (sinds 1988) nu op zaterdagen op NPO Radio 2 van 12 tot 14u. Zijn illustere voorgangers waren Jack Spijkerman, Felix Meurders, Jan-Jaap van der Wal, Marc-Marie Huijbregts, Pieter-Jan Hagens en vele anderen. Toen Dolf begon, mocht hij zijn co-presentator Felix Meurders steevast plagen over zijn leeftijd en lange verbintenis aan het programma. Inmiddels is hij ten aanzien van zijn leeftijd zelf mikpunt geworden door zijn huidige co-presentator, Willemijn Veenhoven.

Zijn werkrelatie met Lebbis eindigde in 2006 maar de persoonlijke relatie is gebleven. Sinds 2022 kan er weer gelachten met en om het duo met hun cabaretprogramma in de theaters van Nederland en België.

Dolf Jansen is creatief. Hij schrijft, veel en vaak: columns, gedichten, liedteksten, reisverhalen, interviews en voor diverse televisieprogramma’s. Ook maakt hij geregeld speciale voorstellingen op maat voor bedrijven, congressen etc. en interviewt met scherpe tong. Op de radio is Jansen elke week te horen met ‘Afslag Thunderroad’ en ‘Spijkers met Koppen’.

Dolf is een betrokken mens. Hij zet zich in voor Oxfam Novib en WarChild, de HIER!-campagne en het KWF. Dolf Jansen is inzetbaar als spreker, dagvoorzitter, interviewer, cabaretier en columnist. Vaak is hij stukken rustiger dan mensen van hem verwachten, maar de humor ligt altijd ergens op de loer!

 

Meld je nu aan via de event pagina van het Lustrum!!

https://www.bekader.nl/events/lustrum-congress

Comments

Log in to read and post comments